Amb freqüència el temps que tenim per cuinar és escàs. Això no vol dir que haguem de tirar del plat precuinat, que surt molt car i sovint la seva qualitat és pobre. Podem preparar un dinar o un sopar amb uns pocs ingredients que normalment tenim al rebost. El plat d'avui és un d'ells. Senzill, ràpid i saborós: un arròs amb tonyina en conserva.
Preparem un sofregit de ceba, all i tomàquet. Hi afegim una copeta de vi blanc i el deixem reduir una mica abans d'incorporar la tonyina en conserva feta a trossos petits. Us aconsello que la tonyina sigui de qualitat, conservada amb oli d'oliva. Li donem unes voltes i ja tenim fet l'acompanyament de l'arròs.
El toc diferencial d'aquest plat està en la cocció de l'arròs. Faig un rossejat que li dona un aroma i una textura molt interessant. En una cassola, prou gran per a la quantitat, poso una mica de mantega i oli d'oliva. Quan és calent tiro l'arròs i el deixo que agafi color sense deixar de remenar-ho. Aviat agafarà un bonic color torrat i farà una olor fantàstica de crispetes. Aquest és el punt. Ara se li ha d'afegir brou de peix, d'aquell que sempre tinc al congelador, i deixar que l'arròs absorbeixi tot. Millor fer-ho a foc suau i proveu de sal.
Presentarem el plat fent una corona d'arròs i col·locant la tonyina al centre. Acompanyat d'un vinet blanc jove macabeo i perellada de Penedès ben fresc, és una delícia de plat molt apropiat per a un sopar lleuger.
Ingredients:
Tonyina en conserva en oli d'oliva, ceba, all, tomàquet, vi blanc, arròs bomba, brou de peix, mantega, sal i oli d'oliva.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada