diumenge, 10 de maig del 2015

Cuixetes de pollastres al sucre amb verdures i arròs blanc

Es diu que el menjar ha d'entrar per la vista per a agradar  al paladar. Cert, i l'emplatat ha de ser atractiu i acurat. No pot ser que les vores del plat estiguin tacades. No costa res passar un drap o un paper de cuina i netejar-lo de les gotes que inevitablement cauen al servir-ho. El menjar d'avui podria semblar que el seu aspecte no és l'adequat. Se t'ha cremat? Es la primera pregunta que et fan quan arribes a taula. Però no, ha der ser així. La capa de sucre caramel·litzada embolcalla les cuixetes de pollastre que quan s'obren presenten un color sonrosat molt contrastat. 

L'elaboració no presenta més problemes que la de estar una mica pendent que el punt de caramel·lització sigui el correcte. Si ens passem pot cremar-se el sucre i espatllarien el plat. Comenceu per triar unes cuixetes petites de pollastre, les traieu la pell i les salpebreu. Talleu a juliana el pebrot verd, la ceba i la pastanaga. Es important tenir els ingredients preparats per tal que no ens distraiem després. En una cassola, suficientment ample per donar cabuda al pollastre i les verdures, poseu a escalfar oli d'oliva en quantitat suficient per cobrir el fons. Quant sigui calent, afegiu el sucre la mesura del qual dependrà de la quantitat de cuixetes. Aproximadament dues cullerades soperes per cada vuit. Deixeu que agafi un color ambarí sense introduir cap estri dins la cassola, només sacsejant-la una mica. Ara es quan heu de ficar el pollastres i deixar que agafi un color fosc per totes  bandes. Aneu donat-li toms delicadament. Un cop ha agafat el color caramel·litzat, tapeu la cassola, baixeu una mica el foc i deixeu que cogui durant un 15 minuts. Passat aquest temps podem incorporar les verdures tallades. El que faig jo es apartar a les vores de la cassola el pollastre i posar les verdures al centre. Salar-les una mica i les tapeu per ofegar-les al foc durant uns vint minuts. Les verdures van deixant la seva aigua i van aclarint el caramel que pot semblar en aquest moments molt fosc. Tranquils

Mentre va fent-se el plat, podem fer l'acompanyament. Li diu molt un arròs blanc, dona un bon contrast de color. El bullo amb poca aigua, així, un cop fet puc fer servir l'aigua que conté molt de midó, per allargar i lligar el suc del pollastre. El menjar ja està. Ara cal emplatar-ho amb cura i imaginació i fruir del contrast dolç de l'exterior i el salat interior de la carn sucosa del pollastre. Podeu maridar-ho amb un vi negre jove de la vostre zona, segur que hi ha de boníssims. Jo tinc sort de estar rodejat de D.O. fantàstiques: Montsant, Priorat, Conca de Barbera, Penedès, Tarragona....

Ingredients: Cuixetes de pollastre, pebrot verd, ceba, pastanaga, arròs, sucre, sal, pebre i oli d'oliva. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada